Yeşil Düşün Projesinde Türkiyeyi temsil ediyorlar

Yeşil Düşün Projesinde Türkiyeyi temsil ediyorlar -Almanya Başbakanı Angela Merkelin himayesinde, küresel ısınma ve çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla başlatılan Yeşil Düşün (Youthinkgreen) Projesinde Türkiyeyi temsil


ÇORUM (A.A) - Almanya Başbakanı Angela Merkelin himayesinde, küresel ısınma ve çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla başlatılan Yeşil Düşün (Youthinkgreen) Projesinde Türkiyeyi temsil eden Çorum Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, bin adet Paulownia fidanını toprakla buluşturdu.
     Proje kapsamında, 5 yılda büyüyen, yaprakları gübre görevi gören ve maddi değeri yüksek kereste elde edilen Paulownia ağacına ait bin adet fidanın dikimi için, Buharaevler Mahallesindeki ağaçlandırma alanında tören düzenlendi.
     Törende konuşan proje koordinatörü ve Çorum Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Asiye Kaynar, Almanya Başbakanı Angela Merkelin himayesinde başlatılan Yeşil Düşün Projesi ile küresel ısınma ve çevre kirliliğinin önlenmesinin amaçlandığını söyledi.
     Projenin dünya genelinde 11 ülkede uygulandığını ve Çorum Anadolu Öğretmen Lisesinin de bu kapsamda Türkiyeyi temsil ettiğini anlatan Kaynar, proje kapsamında 13 öğrencinin çevre elçisi olarak yetiştirildiğini dile getirerek bu kapsamda küresel ısınma ve çevre kirliliği konusunda çalışmalar yapıldığını, okullarda ise bu yönde seminerler düzenlendiğini vurguladı.
     Kaynar, dikimi gerçekleştirilen Paulownianın ise bir çam ağacına göre 6 kat daha fazla oksijen üretebilen bir ağaç olduğunu sözlerine ekledi.
     Vali yardımcısı Sait Topoğlu da çevre faktörlerinin ön plana çıktığı bir yüzyılın yaşandığını belirterek, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın, tedbir alınmaması halinde dünyanın felaketi olacağına dikkati çekti.
     Projeye katılan ve Çorumun çevre elçisi olan okul öğrencilerinden Ayşenur Dede ise Paulownianın dünyanın en hızlı büyüyen ağacı olduğunu ve kerestesinin değerli olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardından bin adet Paulownia fidanı toprakla buluşturuldu.
    
     Muhabir: Gazi Nogay - Ferhat Barulay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yeşil Düşün Projesinde Türkiyeyi temsil ediyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER