Yeşilvadi Projesi ile 1 milyon 700

Yeşilvadi Projesi ile 1 milyon 700 bin metrekarelik park -Şahinbey Belediyesince başlatılan proje kapsamında yapılacak parkın Türkiyenin en büyük parkı olacağı bildirildi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte Şahinbey Belediyesince başlatılan Yeşilvadi Projesi kapsamında 1 milyon 700 metrekare alana park yapılacak.
     Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hayata geçirdikleri Yeşilvadi Projesi çerçevesinde yıkım çalışmalarının tamamlandığını belirtti.
     Projenin üç ana unsurundan biri olan 50 metre genişliği ve 12 kilometre uzunluğundaki yolu açmak için kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Tahmazoğlu, proje kapsamında ayrıca Türkiyenin en büyük parkını yapacaklarını vurguladı.
     Projenin tamamlandığında, Gaziantepin çehresini değiştireceğine işaret eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Yaklaşık 7 milyon metrekare alan üzerinde çalışmalarına başladığımız Yeşilvadi Projesi çerçevesinde 1 milyon 700 bin metrekare alan üzerinde Türkiyenin en büyük parkını yapacağız. Çalışmaları süren parkı, yıl sonuna kadar tamamlayarak halkın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bizi heyecanlandıran proje kapsamında ayrıca Yeşilvadiye yapılacak 35 bin konutta 150 bin kişinin yaşaması planlanıyor. Bu kapsamda geçen yıl temelini attığımız 702 konut hızla yükseliyor. Konutları da parkla birlikte hizmete sunmayı hedefliyoruz.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Yeşilvadi Projesi ile 1 milyon 700 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER