Yüksek Basınçla Pastörizasyon Çalıştayı

Yüksek Basınçla Pastörizasyon Çalıştayı


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (AİBÜ) Yüksek Basınçla Pastörizasyon Çalıştayı düzenlendi.
     AİBÜden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Planlama Teşkilatınca (DPT) desteklenen Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme Merkezi Projesi kapsamında Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülsün Evrendilek tarafından tasarlanan yüksek hidrostatik basınç ünitesi gıda sektörü temsilcilerine tanıtıldı.
     Evrendilek tarafından özel olarak tasarlanan yüksek basınç ünitesinin kapasite ve uygulama açısından Türkiyede tek özelliği taşıdığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Yüksek basınç teknolojisinin gıda endüstrisine tanıtımı ve bu teknolojiyle gıdaların pastörizasyonunun anlatıldığı çalıştaya gıda sektöründe farklı alanlarda faaliyet gösteren 30dan fazla firma katılım göstermiştir. Çalıştayda Dr. Errol Raghubeer, Dr. Alberto Vimercati ve Doç. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek tarafından yapılan sunumlarda gıda endüstrisinde yüksek basınç teknolojisinin gelişimi, avantajları, hangi gıdalara uygulanabileceği, enerji ve endüstriyel ölçekli yüksek basınç pastörizasyon sistemlerinin maliyeti hakkında bilgi verildi. Çalıştayda ayrıca uygulamalı olarak farklı ürünlerin yüksek basınç altında pastörizasyonu gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Yüksek Basınçla Pastörizasyon Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER