Kanka Oyuncakhanesi projesi

Kanka Oyuncakhanesi projesi


IĞDIR (A.A) - Iğdır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Kanka Oyuncakhanesi projesi kapsamında açılan oyuncak ev, çocukların ilgisini çekiyor.
     Haftanın 6 günü sabah 10:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında açık kalan oyuncak evinden Iğdırdaki 5 bin çocuk faydalandı.
     Iğdır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Faruk Arınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki çocukların diğer bölge çocuklarına oranla suç ve terör olaylarına karışma riskinin daha fazla olduğunu söyledi.
     Çevrenin olumsuz şartları elverişli hale getirildiğinde çocukların bu risklerden uzak kalacaklarını ifade eden Arınç, Bu gerçeklerden hareketle, Türkiyede bir ilk olan Kanka Oyuncakhanesi projesi, çocukların suç oranının azaltılması, teröre bulaşmalarının engellenmesi, ilimizde yaşayan iki farklı kültürün kaynaşması ve en önemlisi çocukların suça sürüklenmeden sağlıklı ve sosyal hayatta sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından önemli bir projedir dedi.
     Kentte, 3-12 yaş arası çocuklara hizmet verdiklerini belirten Arınç, şunları kaydetti:
     Üyelik statüsünde yararlanan çocukların ailelerine yönelik rehberlik hizmeti ve çocukların gelişimlerinin takibi gibi konularda hafta içi öğleden sonraları dönüşümlü olarak görev alacak rehber öğretmenler belirlenmiştir. Oyuncakhanede yer alan oyuncaklar tamamen uzmanların görüşleri alınarak tespit edilmiştir. Tüm oyuncaklar, zeka gelişimi, dil gelişimi, hareket gelişimi, sosyal-duygusal gelişimi destekleyecek oyuncaklardır.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Kanka Oyuncakhanesi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER