1. Uluslararası Ahlat

1. Uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Sempozyumu -Vali Yurdakul: -Ahlat sahip olduğu değerler silsilesiyle sadece Türk ve İslam dünyasının değil, tüm insanlığın ihtiyaç duyduğu duyguları, değerleri ve hisleri barındırıyor


BİTLİS (A.A) - Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Ahlat sahip olduğu değerler silsilesiyle sadece Türk ve İslam dünyasının değil, tüm insanlığın ihtiyaç duyduğu duyguları, değerleri ve hisleri barındırıyor dedi.
     Bitlis Valiliği, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Ahlat Belediyesi, İstanbul Üniversitesi ile Ahlat Eğitim ve Kültür Vakfının organizasyonuyla düzenlenen 1. Uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Sempozyumu başladı.
     Ahlat Kültür Merkezinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan sempozyumda, üniversitenin tanıtım filmi katılımcılara izletildi.
     Vali Yurdakul, burada yaptığı konuşmada, bu topraklarda dayanışmanın, paylaşmanın, başkası için yaşamanın ve başkasını yaşatmanın her zaman ön plana alındığını belirterek, Ahlat sahip olduğu değerler silsilesiyle sadece Türk ve İslam dünyasının değil, tüm insanlığın ihtiyaç duyduğu duyguları, değerleri ve hisleri barındırıyor. İslam bu topraklarla 640lı yıllarda buluşmuş. Türkün kahramanlığı, İslamın kucaklayıcılığı bir bakıma Ahlatta buluşmuş ve burada yükselmiş. Bu nedenle Ahlat ayrı bir öneme sahip diye konuştu.
     BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise ilkini gerçekleştirdikleri sempozyumun temelini geçen yıl attıklarını anımsatarak, Ahlatın konumu ve önemi itibarıyla özellikle Türk dünyası için önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
     Açılış konuşmalarının ardından sempozyuma katılan akademisyen ve yazarlar sunumlarını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber 1. Uluslararası Ahlat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER