10 bin kilometre uzakta Gaziantep rüzgarı

10 bin kilometre uzakta Gaziantep rüzgarı -Büyükşehir Belediyesi, Çinin Changchun kentinde düzenlenen 6. Changchun Uluslar Arası Turizm Fuarında Gaziantepi tanıttı


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesi, Çinin Changchun kentinde düzenlenen 6. Changchun Uluslar Arası Turizm Fuarında Gaziantepi tanıttı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ulusal ve uluslararası 360 standa ev sahipliği yapan Changchun Özgürlük Meydanı, bu yıl 24 farklı ülkenin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.
     Türkiyeyi temsilen Büyükşehir Belediyesinin stant açtığı fuarda Gaziantepin yanı sıra Rusya, Yeni Zelanda, Kore ve Japonya stantları yoğun ilgi gördü.
     Belediyenin standında ikram edilen yöresel yiyecekler, baklava ve fıstık Çinlilerin beğenisini kazanırken, diğer ülkelerden fuara katılan misafirlerin de ilgi odağı oldu.
     Belediyenin standında dağıtılan tanıtım materyalleri kentin modern ve geleneksel yüzünü, tarihi ve kültürel yapısını gözler önüne serdi. Gaziantep Kalesi ve Bakırcılar Çarşısı ise fuara katılanları kendisine hayran bıraktı.
     Changchun Turizm Genel Müdürü Shao Daming, Gaziantep standını ziyaret ettiği sırada, organizasyona katılan Dış İlişkiler Daire Başkanlığı personeli Şahin Çetin ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Personeli Emre Bitgine katılımlarından ötürü teşekkürlerini iletti.
     Gaziantep standının fuara ayrı bir renk kattığını dile getiren Daming,6. kez düzenlediğimiz bu fuarda Gaziantepi aramızda görmek bizleri son derece mutlu etti. Bundan sonra düzenleyeceğimiz fuarlarda da Gaziantepin hep yanımızda olmasını dileriz dedi.
     Changchun Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Xu Huaiwu da Gaziantep heyetini akşam yemeğinde ağırladı ve fuara olan katkılarından ötürü teşekkür etti.
     Bu arada fuar kapsamında koşu yarışması düzenlendi. Yarışmaya 24 farklı ülkeden 12 bin sporcu ve gönüllü katıldı.
     Yarışma sonunda dereceye girenlere ödüllerini Changchun Belediye Başkanı Jiang Zhiying verdi.
     Zhiying, ödül töreninde Gaziantepi fuarda görmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, davetlerini geri çevirmeyen Belediye Başkanı Asım Güzelbeye teşekkür etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber 10 bin kilometre uzakta Gaziantep rüzgarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER