10 Kasım Atatürkü Anma Günü

10 Kasım Atatürkü Anma Günü -NEÜ Rektörü Kılıç: Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, milletimizi esaret altına almak isteyen güçlere karşı topyekun bir mücadelenin ateşini yakmışt


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, milletimizi esaret altına almak isteyen güçlere karşı topyekun bir mücadelenin ateşini yakmıştır dedi.
     Kılıç, 10 Kasım Atatürkü Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünya çapında büyük bir önder kabul edilen, askeri ve siyasi deha sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ebediyete uğurlamanın 74. yılında kendisini minnet, şükran ve saygıyla andıklarını ifade etti.
     Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, milletimizi esaret altına almak isteyen güçlere karşı topyekun bir mücadelenin ateşini yakmıştır diyen Kılıç, şunları kaydetti:
     Atamıza çok şey borçluyuz. Onun başlattığı mücadeleden aldığımız ilham ve yine onun işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi, onun düşünceleri ve inkılapları geleceğimizin teminatıdır. Cumhuriyet, Atatürkün bizlere bıraktığı en büyük mirastır. Onu anmak bu mirasa sahip çıkmak demektir. Milletimizi dünyada önemli bir konuma yükseltme ülküsü, en asli vazifemiz ve Atamıza karşı vefa borcumuzdur. Saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 10 Kasım Atatürkü Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER