10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının ardından

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının ardından -Olimpiyatlar için Türkiyeye gelen Pakistanlı öğrenciler, Türkçelerini geliştirmek için Kayseride kaldı


KAYSERİ (A.A) - 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiyeye gelen Pakistan Türk Okulu öğrencileri, Türkçelerini geliştirmek için ülkelerine dönmeyerek Kayseride kaldı.
     Olimpiyatlar için Türkiyeye gelen 110 öğrenci, Kayserideki Özel Yelkenoğlu ve Kılıçaslan Liselerinde Türkçe eğitimine devam ediyor.
     Kılıçaslan Eğitim Kurumlarının desteğiyle Özel Yelkenoğlu ve Kılıçaslan Liselerinde Türkçe kurslara katılan öğrenciler, aynı zamanda katıldıkları gezilerle Türkiyenin şehirlerini de tanıyor.
     Olimpiyatlarda sesinin sanatçı Ahmet Kayaya benzemesi ve Kayanın şarkılarını söylemesiyle herkesi kendisine hayran bırakan Arsalan Naseer ile mini tiyatro gösterisinde Tuzsuz Deli Bekiri oynayan Arslan Manzoor ve Deli Bekirin oğlu rolünü üstlenen Saddam Baloch da daha iyi Türkçe konuşmak için bu kursa katıldı.
     Pakistan Türk Okulları öğretmeni Yıldıray Simsar, öğrencilerin yaklaşık 1 ay Kayseride eğitim alacaklarını belirterek, Kayseriyi bazı özelliklerinden dolayı tercih ettik. 110 öğrencimiz Türkçesini geliştirmek için eğitim alıyor. 3 yıldır dil okulu için burayı tercih ediyoruz. Kılıçaslan Eğitim Kurumları da bizlere kucak açtı. Başta Genel Müdür Ali Köksal olmak üzere bütün idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül de Türkçe Olimpiyatlarına katılarak derece yapan gençleri ve onların arkadaşlarını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Okullarımız son yıllarda Türkçe öğretim merkezi gibi oldu. Pakistanlı 110 öğrencimiz burada daha iyi Türkçe konuşmak için kurs alıyor. Bunun yanında okulumuzda Somali ve Kongo gibi ülkelerden öğrenciler de Türkçe öğrendi. Önümüzdeki ay içerisinde de Amerikadan dil okulu için gelecek öğrencileri de misafir edeceğiz.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER