11inci Uluslararası Dil ve Kültür Festivali

11inci Uluslararası Dil ve Kültür Festivali -Eskişehir İl Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Kara: -"Eskişehirin Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolayısıyla ayrı bir önem kazanan etkinlikte, Meclis Özel Ödülü, TBMM Başkanı Cemil Ç


ESKİŞEHİR (A.A) - Uluslararası Türkçe Derneği tarafından düzenlenen "11inci Uluslararası Dil ve Kültür Festivali"nin Eskişehir İl Etkinliği, 9 Haziranda gerçekleştirilecek. Etkinliğe, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçekin de katılması bekleniyor.
     Eskişehir İl Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Engin Kara, bir kafede düzenlediği basın toplantısında, Türkçe Olimpiyatları kapsamındaki "11inci Uluslararası Dil ve Kültür Festivali"nin bu yıl "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla yapılacağını bildirdi.
     Etkinliklerin bazı illerde 1-16 Haziranda düzenleneceği bilgisini veren Kara, şöyle konuştu:
     "140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağı etkinlik, Türkiye genelinde 55 il, 99 sahnede yapılacak. 10 yıldır Türkçe Olimpiyatları çatısı altında buluşan binlerce öğrenci, her yıl farklı sloganla dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajları veriyor. Olimpiyatların Eskişehir İl Etkinliği, 9 Haziranda olacak. Eskişehirin Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolayısıyla ayrı bir önem kazanan etkinlikte, Meclis Özel Ödülü, TBMM Başkanı Cemil Çiçekin katılımıyla burada verilecek."
    
     Muhabir: Hicret Özkan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 11inci Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER