130 yıllık hastanedeki müze ilgi görüyor

130 yıllık hastanedeki müze ilgi görüyor


KASTAMONU (A.A) - İnebolu Devlet Hastanesinde kurulan Hastane Müzesi hastaların ilgisini çekiyor.
     Müzede, Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamit döneminde Kastamonu Valisi Abdurrahman Paşa tarafından 1883 yılında yaptırılan hastanede kullanılan alet ve gereçler müzede sergileniyor.
     Müzedeki taş kitabede ise Padişah hazretlerinin sayesinde Abdurrahman Paşa hazretlerinin valilikleri zamanında inşa edilmiş ve hizmete açılmıştır ifadesi yer alıyor.
     İnebolu Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Durgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce koruma altına alınarak sergilenmeye başlanan eski tıbbi aletlerin hastaların ilgisini çektiğini söyledi. Müzede yer alan eski ameliyathane malzemelerinin yer aldığını ifade eden Durgut, Hastanemizde çok eskiden de ameliyatlar yapılabiliyormuş. Vatandaşlar bu aletleri büyük merakla inceliyor ve eskiden doktorların ne kadar zor şartlar altında hizmet verdiğini görüyor. Biz ileriki günlerde bu müzeyi daha geniş bir alana taşımayı düşünüyoruz dedi.
     130 yıllık geçmişi bulunan hastanenin müzesinde, eski enjektörler, pens, penset, mikroskop, ilaç terazesi, ilaç dövmede kullanılan havanlar, dikiş setleri, dereceler, refleks çekici, tansiyon aleti, ameliyat bıçakları, nefes boruları, dikiş ipleri ve çok sayıda cerrahi alet bulunuyor.
     Sergilenen eski tıbbi cihazların önünde ise isimleri ve ne işe yaradıkları hakkında bilgi notları yer alıyor.
    
     Muhabir: Celal Bekiroğlu
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 130 yıllık hastanedeki müze ilgi görüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER