14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen etkinlikle kutlandı.
     Akçaabat restoranda düzenlenen etkinliğe, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk, kurum amirleri ve doktorlar katıldı.
     Vali Erdoğan Bektaş, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık sektörünün sıkıntılı ve zor olmasına oranla, zevkli ve insana haz veren bir sektör olduğunu söyledi.
     Ülkede son yıllarda sağlık konusunda çok ciddi yenilikler olduğunu ifade eden Bektaş, Altyapıyı sürekli yeniliyoruz. Sağlıkta hizmet mantığını tamamıyla değiştirdik. Buna paralel vatandaştaki sağlık algısı değişti. Yapılan oylamalarda sağlık hizmetlerinden memnuniyet yüzde 90lara kadar ulaştı diye konuştu.
     İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk de her yıl mart ayının 14ünün ülkede tıp bayramı olarak kutlandığını belirterek, şunları kaydetti:
     14 Mart Tıp Bayramı ilk olarak 2. Mahmut döneminde kutlanmaya başlanmıştır. İtilaf Devletlerinin ülkemizi işgaline karşı bir protesto niteliği kazanmıştır. Günümüzde ise sağlık konusunda çözüm önerilerinin arandığı ve mesleğinde üstün başarı gösteren personelin ödüllendirildiği gün olarak kutlanmaktadır.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER