150 yıllık bayram geleneği

150 yıllık bayram geleneği -Kastamonunun Bozkurt ilçesinde 150 yıllık bayram geleneği olan pilav şöleni kapsamında yaklaşık 10 bin kişiye etli pilav ikram edildi (Fotoğraflı - Görüntülü)


KASTAMONU (A.A) - Bozkurt ilçesinde 150 yıllık bayram geleneği olan pilav şöleni kapsamında yaklaşık 10 bin kişiye etli pilav ikram edildi.
     Bozkurt Belediyesi ve esnaflarının katkılarıyla düzenlenen pilav şöleninde 1500 kilogram pirinç ve 830 kilogram etten yapılan etli pilav, 136 kazanda pişirilerek 10 bini aşkın kişiye ikram edildi. Pilav dağıtımı için oluşturulan alanda yapılan turnikeler izdiham yaşanmasını önledi.
     Bozkurt Belediye Başkanı Engin Canbaz, şölende yaptığı konuşmada, pilav şöleni geleneğinin 150 yılı aşkın bir süredir ilçede gelenek haline geldiğini ve bu yıl 10-12 bin kişilik pilav hazırladıklarını söyledi.
     Şenliğin Ramazan ve Kurban Bayramının üçüncü günü düzenlendiğini anlatan Başkan Canbaz, şöyle konuştu:
     Ramazan Bayramının üçüncü gününde hazırlanan etli pilav gelen misafirlere ikram ediliyor. Etli pilav geleneğimizin ilk başlangıç tarihi yaklaşık 150 yıl öncesine dayanıyor. Şölenimiz yine hayırsever esnafımızın ve belediyemizin destekleriyle yıllardır devam ediyor. Bu miras bundan sonraki yıllarda çocuklarımıza ve torunlarımızın yanı sıra onların da torunlarına gidecek şekilde devam edecek.
     Pilav şölenine Bozkurt Kaymakamı Hayrettin Çiçek, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Metin Çelik, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ümit Yorulmaz / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber 150 yıllık bayram geleneği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER