18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


VAN (A.A) - Erciş ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.
     Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konferans Salonunda devam etti.
     Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldıktan sonra, öğrenciler tarafından Çanakkale isimli oratoryo eşliğinde, kahramanlık türküleri ve şiirler okundu.
     Belediye Başkanı Zülfükar Araboğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale şehitlerini rahmet ve şükranla andıklarını söyledi.
     Programda çok duygulandığını ifade eden Araboğlu, şunları belirtti:
     Cenab-ı Allah bir daha milletimize böyle bir acı yaşatmasın. Birlik, beraberlik ve kardeşlik çok önemli. İnşallah iyi günler göreceğimize inanıyoruz. Artık önümüzde bir barış süreci var. İnşallah bu süreç, ülkemize,milletimize hayırlar getirir. Artık annelerin göz yaşı dinsin ve barış olsun. Herkes buna hazır.
     Programda Kaymakam Barboros Baran ve Başkan Araboğlu, şehit ailelerine hediyeler verdi.
     Garnizon Komutanlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler için Topçu Alayı Sosyal Tesislerinde verilen öğlen yemeğiyle, program sona erdi.
     Programa, Kaymakam Baran, Başkan Araboğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Nuri Başol, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Atilla Köse, kurum amirleri, şehit aileleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.
    
     Muhabir: Emre Ilıkan - Ali Dağer
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER