18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Vali Topaca: -Şehidi olan anneler ve babalar hepimize emanet, Onlar bizim de annemiz babamız, kardeşleri de bizim kardeşimizdir


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende 2 şehit babasına Devlet Övünç Madalyası verildi.
     İzmit Bağçeşme Şehitliğinde düzenlenen ilk tören, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması, Vali Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Tümgeneral Muharrem Yavaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlunun şehitlik anıtına çelenk bırakmasıyla başladı.
     Buradaki tören Vali Topacanın, şehitlik şeref defterini imzalaması, şehit mezarlarının ziyareti, karanfil bırakılması, Kuran-ı Kerim okunması ve şehit yakınlarına başsağlığı dilenmesi ile sona erdi.
     Süleyman Demirel Kültür Merkezinde (SDKM) devam eden törende Vali Topaca, şehit jandarma er Yusuf Keskinin babası İsmail Keskin ile şehit jandarma çavuş Hüseyin Güldalın babası Mustafa Güldala Devlet Övünç Madalyası verdi.
     Topaca, devletin şehitliği önemsediğini ve bu şekilde madalya tevdi ettiğini belirterek, Şehidi olan anneler ve babalar hepimize emanet. Onlar bizim de annemiz babamız. Kardeşleri de bizim kardeşimiz. Onlara sahip çıkmanın, saygı göstermenin sembolü olarak Devlet Övünç Madalyası takdim ediyoruz dedi.
     Topaca, şunları kaydetti:
     Tarih boyunca istiklali ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her türlü saldırıyı canı pahasına korumasını bilmiş, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlerin de ilham kaynağı olmuştur.
     Tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.
     Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelikin konuşmasının ardından öğrencilerin oluşturduğu koro konser verdi ve tiyatro oyunu sahnelendi.
    
     -Şehit yakınları mezarlıkları ziyaret etti-
    
     Diğer yandan, İzmit Bağçeşme Şehitliğini ziyaret eden şehit yakınları, mezarlara karanfil bırakarak dua okudu.
     3 sene önce şehit olan oğlu Selçuk Gökdağın mezarını ziyaret eden Kemal Gökdağ, şehit babası olduğu için Allaha şükrettiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER