18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Battalgazi, Arapgir, Arguvan ve Darende ilçelerinde de törenler düzenlendi


MALATYA (A.A) - 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Malatyanın ilçelerinde de törenler düzenlendi.
     Battalgazideki tören Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Anma programı Battalgazi Yatılı Bölge Okulunda yapıldı. Öğrenciler, Çanakkale Deniz Zaferi konulu şiirler okudu.
     Etkinliklere, Kaymakam Asalet Karabulut, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Mustafa Çakır da katıldı.
    
     -Arapgirdeki tören-
    
     Arapgirdeki törende Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 75. Yıl İMKB Yatılı Bölge Okulu Salonunda program düzenlendi. Kaymakam Ercan Turan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Özgür Gümüşay, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlunun da katıldığı programda, öğrenciler Çanakkaleden Havadis Var adlı bir piyesi sahneledi.
    
     -Arguvanda buğday çorbası ikram edildi-
    
     Arguvandaki tören Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Arguvan Çok Amaçlı Kültür Merkezindeki programda ise Arguvan Lisesi Müdürü Mehmet Alman, Çanakkale Deniz Zaferinin önemine değindi.
     Kaymakam Zafer Oktay, Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Yücel, Garnizon Komutanı Üsteğmen Vahit Sağdıç ile İlçe Emniyet Amiri Doğan Çelikin de katıldığı programın çıkışında, protokol üyeleri ve vatandaşlara Çanakkale Savaşında askerlere verilen buğday çorbası ikram edildi.
    
     -Darende-
    
     Darendedeki törende de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Hasan Gazi Şehitler Abidesi ve Türbesinin gezildiği programda konuşan, Darende Kaymakamlığına vekalet eden Kuluncak Kaymakamı Savaş Konak, Çanakkale Deniz Zaferinin şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri olduğunu söyledi.
     Törene Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
    
     Muhabir: Ekip / Yeter Erdine
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER