18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Artvin Valisi Kalkan: Gönüllerimizde daimi yerleri olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, bizi biz yapan ve millet olma bilincimizi oluşturan temel değerlerimizdir


ARTVİN (A.A) - Artvin Valisi Necmettin Kalkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Vali Kalkan, mesajında, Türk milletinin kahramanlıklarla dolu şanlı tarihine 18 Martın altın harflerle yazıldığını belirtti.
     Gönüllerde daimi yerleri olan aziz şehitler ve kahraman gazilerin, millet olma bilincini oluşturan temel değerler olduğunu vurgulayan Vali Kalkan, şöyle devam etti:
     Türk, Kürt, Laz ve Çerkez ile birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ederek vatan topraklarını bizlere emanet eden kahraman ecdadımız, sahip olduğumuz şanlı geçmişimizle aramızdaki en güçlü bağımızdır. Çanakkale Zaferi gibi büyük bir tarihsel mirasla ne kadar övünsek kahramanlık ve fedakarlık dolu bu destanı tüm dünya milletlerine ne kadar anlatsak azdır. Bugün huzur ve güven içerisinde yaşama imkanına sahip olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti topraklarını kanları ile yoğurarak bizlere bırakan şehit ve gazilerimizin fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmamalıyız. Bu mukaddes yurt topraklarının korunması için birlik ve beraberlik içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER