180. Tabiat Parkı, Burç Tabiat Parkı

180. Tabiat Parkı, Burç Tabiat Parkı oldu -Orman ve Su işleri Gaziantep Şube Müdürü Gözel: -Gaziantep, Burç Tabiat Parkı ile ikinci tabiat parkına kavuştu


GAZİANTEP (A.A) - Orman ve Su işleri Gaziantep Şube Müdürü Mustafa Gözel, Gaziantepin Burç Tabiat Parkı ile Dülükbaba Tabiat Parkından sonra ikinci tabiat parkına kavuştuğunu belirtti.
     Gözel, yaptığı yazılı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün en başta gelen hedeflerinden birinin Türkiyenin ulusal ve uluslararası düzeyde öneme sahip müstesna köşelerinin korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması olduğunu ifade etti.
     180. Tabiat Parkının Burç Tabiat Parkı olduğunu bildiren Gözel, şunları kaydetti:
     Müstesna alanların koruma-kullanma dengesi gözetilerek gelecek nesillere milli bir miras olarak bırakılması bizim görevimizdir. Bu maksatla yürütülen çalışmalar neticesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Şahinbey ilçesi sınırları içerisinde yer alan Burç Ormanları mevkinin 2 bin 873 sayılı Milli Parklar Kanununa göre etüdünü tamamlayarak, alanın Tabiat Parkı statüsüne uygun olduğu tespitini yaptı. 192 hektar büyüklüğündeki Burç Ormanları mevki taşıdığı kaynak değerleri sebebiyle, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun onurlarıyla geçtiğimiz günlerde Tabiat Parkı ilan edildi. Burç Tabiat Parkının da ilanı ile Türkiyenin tabiat parkı sayısı 182ye ulaştı.
     Burç Ormanlarının bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliğine sahip olduğunu ve günübirlik dinlenme alanı olarak kullanıldığını belirten Gözel, Tabiat Parkı içerisinde Türkiyenin en büyük hayvanat bahçesi, mesire yeri ve sokak hayvanlarına yönelik geçici bakım evi bulunduğunu hatırlattı.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber 180. Tabiat Parkı, Burç Tabiat Parkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER