19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı -Edirne Valisi Duruer: -"Büyük Atatürkün 19 Mayısta Samsunda yaktığı kurtuluş ve istiklal ateşi ile başlayan mücadele, cumhuriyetin ilanıyla nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk


EDİRNE (A.A) - Edirne Valisi Hasan Duruer, Mustafa Kemal Atatürkün 19 Mayıs 1919da Samsunda yaktığı kurtuluş ve istiklal ateşi ile başlayan mücadelenin, cumhuriyetin ilanıyla nihai hedefine ulaşarak Türk milletinin ve devletinin varlığını ebedileştiğini bildirdi.
     Duruer, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kurtuluş Savaşının, bir milletin var olma mücadelesi olarak diğer ülkelere örnek olduğunu belirtti.
     Cumhuriyet ile çağdaş toplum haline gelen Türk milletinin, devletinin yegane ve gerçek sahibi olduğunu ifade eden Duruer, şunları kaydetti:
     "Büyük Atatürkün 19 Mayıs 1919da Samsunda yaktığı kurtuluş ve istiklal ateşi ile başlayan mücadele cumhuriyetin ilanıyla nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk milleti ve devletinin varlığı ebedileşmiştir. Her alanda büyük bir değişimin ve atılımın somut ifadesi olan Türkiye Cumhuriyeti, büyük Atatürkün koyduğu çağdaş uygarlık düzeyine erişme hedefi doğrultusunda ilerlemektedir. Atatürk, kurduğu cumhuriyeti ve başlattığı çağdaşlaşma hareketini gençlere emanet ederek onlara verdiği önemi göstermiştir. Türk gençliğine başka hiçbir ülkenin gençliğinde bulunmayan bir ayrıcalık tanınmıştır. Gençler bilgi çağının gerisinde kalmadan, çalışarak, üreterek kendilerini ve ülkemizi geliştirmek zorundalar. Bizlere düşen görev de onları ülkenin yönetimini üstlenecek kişiler olarak çağın gereklerine ve toplumun ihtiyaçlarına göre yetiştirmek için çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta büyük Atatürk olmak üzere, cumhuriyetimizin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği olan herkesi rahmet ve minnetle anıyorum."
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER