19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Düzgün, mesajında, Mustafa Kemal Atatürkün milletle bütünleşip, Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere 19 Mayıs 1919da Samsuna çıkışının 94üncü yıl dönümünde bir kere daha minnet ve şükran duyguları ile andıklarını söyledi.
     19 Mayısın tarihin akışına yön veren önemli günlerden biri olduğunu belirten Düzgün, şunları kaydetti:
     "Türk Milletinin yazgısını değiştiren, tarihte yeniden, daha güçlü olarak yer almasını sağlayan önemli bir gündür. Atalarımızın uğrunda binlerce şehit vererek vatan yaptıkları toprakların yeniden kazanılmasının yolunu açan Milli Kurtuluş Hareketinin başlangıcıdır. Demokratikleşme sürecini tamamlamış, bilgi toplumunun kıstaslarını yakalamış, kültür ve sanatta, bilim ve teknolojide, sporda, yaşamın her alanında dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer alan, uluslararası toplum içinde saygın yeri bulunan güçlü ülkemiz hedefine, siz değerli vatandaşlarımızla ulaşacaktır."
     Millet ve devlet olarak her fırsatta vatandaşla övündüğünü ifade eden Düzgün, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, Gazi Mustafa Kemal ve tüm şehitleri saygı ve rahmetle andığını kaydetti.
    
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER