19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı -Kırşehir Valisi Çakacak ve Belediye Başkanı Bahçeci mesaj yayımladı


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Vali Çakacak, mesajında Türk milletinin tarih boyunca bağımsız yaşamayı kendisine şiar edinmiş, kutsal saydığı değerler uğrunda verdiği mücadele ile tüm toplumlara örnek olmuş ender milletlerden birisi olduğunu ifade etti.
     Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki kahramanların 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsundan Anadoluya ayak basarak milli mücadeleyi başlattıkları tarihi günün 94. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutladıklarını belirten Vali Çakacak, şunları kaydetti:
     "Milletimizi ileri götürecek olan ışığın gençlerde olduğuna inanan büyük Atatürk, Türk gençliğine büyük değer vermiş ve temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti devletinin yaşatılması ve yükseltilmesi görevini onlara emanet etmiştir. Devletimizi 2023 hedefine ulaştıracak azim ve kararlılığa sahip olan gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramını içtenlikle kutluyorum."
     Belediye Başkanı Bahçeci de 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsunda doğan güneşin Türk ulusunun binlerce yıllık tarihinde ulaştığı son devlet olan Türkiye Cumhuriyetinin de habercisi olduğunu dile getirdi.
     Bahçeci, "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu güne anlam katan gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en iyi dileklerimle kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum."
     -
     Muhabir: Aykut Aktaş
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER