19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali -Festivalin ikinci yarısı Eylül 3 Eylülde Çin Pekin Operası ile açılacak


ANTALYA (A.A) - 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivalinin ikinci yarısı 3 Eylülde Çin Pekin Operası ile açılacak.
     Türkiyede 2012 yılının Çin Kültür Yılı ilan edilmesi nedeniyle festivale davet edilen Çin Pekin Operası, 3 Eylül akşamında Aspendos Antik Tiyatrosunda sahne alacak. Librettosu Luigi Illica ve Giuseppe Giacosa tarafından yazılan eser, Li Dandan tarafından sahnelenecek.
     Orkestrayı şef Yu Fenin yöneteceği eserde dekor tasarım İsmail Dede, kostüm tasarım Zhao Yujie, ışık tasarım Mustafa Eski imzasını taşıyor. Eserde konzertmeister Çise Korkmaz, koro şefliğini ise Chen Bing yapıyor.
     Çin Pekin Operasının solistlerinden Shen Na gecede Madama Butterflyı canlandıracak. Gecede, sanatçılar Guan Zhijing Bonzo, Wang Feng Pinkerton, Zhang Peng Prince Yamadori ,Wang HongKate, Zhang Xiaoyuan L-ufficiale del Registro, Li Xiang Goro, Wang Haitao Sharpless ve Liu Sh ise Suzuki rolüyle sahne alacak.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER