2. Hamurpet Alevi Kültür Şenliği

2. Hamurpet Alevi Kültür Şenliği


MUŞ (A.A) - Varto İlçesi ve Bağlı Köyleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 2. Hamurpet Alevi Kültür Şenliği düzenlendi.
     Kaymakamlık desteği ile Büyük Hamurpet Gölü sahilinde düzenlen şenliğe katılan Kaymakam Ahmet Günaydın, 3 yıl önce planladıkları Hamurpet Gölü Sosyal Tesisleri projesini henüz faaliyete geçirmediklerini belirtti.
     Hamurpet Gölünü turizme kazandırmak için göl çevresinde yürüyüş parkurları ve oturma alanları yapılacağını dile getiren Günaydın, göl çevresini arzu edilen şekilde düzenleyeceklerini söyledi.
     Varto ilçesi ve Bağlı Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turan Çınar ise Hamurpetin şenlik gölü haline gelmesini sağlayan herkese teşekkür etti.
     Sahilde dernekleri tarafından değerlendirilen bir alanın olduğunu ifade eden Çınar, 3 yıl önce hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için almaları gereken desteklerin zaman aşımına uğratılarak verilmediğini öne sürdü.
     Çınar, Hamurpetin sadece yılda bir kez yapılan şenliklerle değil, başka zamanlarda da herkesin ziyaret ederek dinlenebileceği bir mekan haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Konuşmaların ardından Türkçe ve Kürtçe müzikler eşliğinde halay çeken vatandaşlar, gönüllerince eğlendi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber 2. Hamurpet Alevi Kültür Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER