2012

2012-2013 Su Ürünleri Avcılık Sezonu açılış töreni -Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Özcan: Bu gece av yasağının kalkmasıyla 168 balıkçı teknesi denize açılacak


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklarelinin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde 2012-2013 Su Ürünleri Avcılık Sezonunun açılışı nedeniyle tören düzenlendi.
     Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Özcan, limanda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, balıkçıların bu gece büyük bir heyecanla Vira Bismillah diyerek denize açılacaklarını belirtti.
     Balıkçılara bol kazançlı bir sezon dileğinde bulunan Özcan, Bu gece av yasağının kalkmasıyla 168 balıkçı teknesi denize açılacak. Türkiye üç tarafının denizlerle çevrili olmasından dolayı su ürünleri açısından zengin bir ülke. Türkiyedeki su ürünlerinin yüzde 74ü Karadenizden karşılanıyor. Ben tüm balıkçılara yeni balık sezonunun hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık da denize açılacak tüm balıkçılara, bol balık tutmaları temennisinde bulunarak, hayırlı kazançlar diledi.
     Balıkçılardan Enver Şanlı ise büyük bir sabırsızlıkla gece yarısı kalkacak av yasağını beklediklerini söyledi.
     Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Törende katılanlara balık ekmek ikram edildi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER