2013 Akdeniz Oyunları güvenlik toplantısı

2013 Akdeniz Oyunları güvenlik toplantısı


MERSİN (A.A) - Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2013 Akdeniz oyunları güvenlik toplantısı yapıldı.
     Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda Akdeniz Oyunları hazırlık süresini 2 yıldan az bir sürede tamamlandığını söyledi.
     Haziran ayında kusursuz bir organizasyon gerçekleştirmek istediklerini belirten Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları, Türkiyenin büyümesinin bir yansıması. Oyunlar kapsamında yapılan tesisler için 400 milyon TLnin üstünde bir yatırım yapıldı. Diğer harcamalarla bu rakam 600 milyon TLyi aşıyor. İlimizde gerçekleştirilecek olan Akdeniz Oyunları, oyunlar tarihinin en büyük organizasyonu olacak dedi.
     Güzeloğlu, oyunlarda kamu görevlilerinin önemli görevler üstleneceğini dile getirerek şöyle devam etti:
     Oyunlarda en önemli konu şüphesiz güvenliktir. Güvenliğin bir bütün olarak icra edilmesi çok büyük önem taşımaktadır. Sorun yaşanmadan bu oyunların gerçekleşmesini çok önemsiyoruz. Organizasyon süresince sadece sporun ve sporun güzel yönünün öne çıktığı bir süreç yaşanmasını temenni ediyoruz. Sizler emniyet güçlerimiz olarak oyunlar süresince ayrı bir sorumluluk daha üstlenmiş durumundasınız. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Oyunlar süresince ilimizde bulunan uluslararası heyetler sizlerden aldığı güveni ve güler yüzü Türkiye için kullanacaklar. Gittikleri her yerde sizi, sorumluluk bilincinizi ve görev aşkınızı anlatacaklardır.
     Güvenlik konusunda altyapıların iyileştirilmesi adına önemli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Güzeloğlu, 1 Haziran 2013te 155 Polis Hattı ve Elektronik Kamera Denetleme Sistemi hizmet binasının açılışını gerçekleştireceğiz. Mevcut MOBESE kamera sayısını arttırarak her ortamın izlenilebilirliğini arttıracağız. Kablosuz görüntü altyapılarını etkin hale getireceğiz. Yeni araçları hizmete alacağız. Oyunlar süresince bütün teknik yenilikleri ilimiz ile buluşturacağız diye konuştu.
     İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise, şimdiye kadarki oyunlarda spor başarısından çok güvenlik sorunlarının konuşulduğunu söyledi.
     Oyunlarda güvenliği en iyi şekilde yapmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Öksüz, En hassas nokta bizim alanımız. Haziran ayında gerçekleştirilecek Akdeniz oyunları şimdiye kadarki oyunların en yüksek katılımlı olanı olacak. Önümüzdeki süreci en iyi şekilde değerlendirip, oyunlara hazırlanacağız dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunları güvenlik toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER