23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Samsun Valisi Aksoy: -"Sevginin, barışın, umudun ve kardeşliğin kaynağı olan en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımız, aydınlık yarınlarımızın da teminatıdır"


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Sevginin, barışın, umudun ve kardeşliğin kaynağı olan en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımız, aydınlık yarınlarımızın da teminatıdır" dedi.
     Vali Aksoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliğinin resmen hayata geçirildiğini, bu önemli günün Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiğini anımsattı.
     Mustafa Kemal Atatürkün, bu davranışıyla çocuk hakları konusunu dünya gündemine taşıdığını, çocuklara olan sevgisini en üst seviyede ispat ettiğini ifade eden Vali Aksoy, mesajında şunları kaydetti:
     "Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Sevginin, barışın, umudun ve kardeşliğin kaynağı olan en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımız, aydınlık yarınlarımızın da teminatıdır. Bunun için onlara kaliteli yaşam olanaklarının ve çağın gerektirdiği eğitim imkanlarının sunulması en başta gelen önceliklerimiz arasında olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER