23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Karadeniz Bölgesinin ilk çocuk trafik eğitim parkı Samsunda açıldı


SAMSUN (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Karadeniz Bölgesinin ilk çocuk trafik eğitim parkı Samsunda açıldı.
     İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediyelerince yaptırılan parkın açılışında yaptığı konuşmada, trafik eğitim parkının açılışını çocuklara hediye olması amacıyla 23 Nisana denk getirdiklerini söyledi.
     Çocuk yaşta verilen trafik eğitiminin trafik kazalarının önüne geçilmesi adına çok önemli olduğunu vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:
     "Bu trafik parkı yaklaşık 500 bin lira değerinde ve 4 bin 766 metrekare alan üzerine kuruldu. Parkta 160 metrekarelik idare binası, üst geçidi olan yollar ve trafik işaretleri bulunan çocuk parkı var. Türkiye, trafik canavarına binlerce kurban verdi. Trafik eğitimi küçük yaşta verildiği takdirde kaza oranlarının düşeceğini düşünüyorum. Çünkü en önemli yatırımın insana olan yatırım olduğuna inanıyorum. Eğer insanları küçük yaşta eğitirsek trafiğe daha bilinçli çıkacaklarını düşünüyorum."
     Konuşmanın ardından trafik eğitim parkı açıldı. Parkta üst geçit, köprü, hemzemin geçit, yaya geçidi, trafik sinyalizasyonu ve kavşakların yanı sıra derslikler de bulunuyor. Dersliklerde teorik trafik dersi alacak çocuklar daha sonra alanda bulunan akülü arabalarla trafiğe çıkacak.
     Eğitim parkının açılışına CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir : Hakan Aydoğan / Anıl Kuru
     Yayıncı : Murat Kaban
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER