24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Artvin Valisi Kalkan: Öğretmenlik, gücünü sevgiden ve fedakarlıktan alan dünyanın en saygın mesleklerinden birisidir


ARTVİN (A.A) - Artvin Valisi Necmettin Kalkan, öğretmenliğin, gücünü sevgiden ve fedakarlıktan alan dünyanın en saygın mesleklerinden birisi olduğunu bildirdi.
     Vali Kalkan, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Kasımın, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürke Başöğretmenlik unvanının verildiği gün olması nedeniyle 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirtti.
     Öğretmenliğin, gücünü sevgiden ve fedakarlıktan alan dünyanın en saygın mesleklerinden biri olduğunu vurgulayan Kalkan, şöyle devam etti:
     Öğretmenlerimiz her zaman ve her şartta bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde önemli bir role sahip olmuşlardır. Dolayısıyla geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadırlar. İnsana insanlık için yatırım yapma idealini taşıyan öğretmenlik mesleği, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslek olduğundan, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kıymetlidir. Ülkemizin her köşesine ulaşarak fedakarlıkların en anlamlısını gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip kendini insana ve insanlığa hizmete adayan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER