24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş: Sansürün kaldırılması, gerçekten bir bayram günü olarak kutlanmalıdır


KOCAELİ (A.A) - Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, sansürün kaldırılmasının gerçekten bir bayram günü olarak kutlanması gerektiğini bildirdi.
     Ellibeş, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basın üzerinde yayın öncesi denetimin kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihinin, toplumsal gelişmenin çok anlamlı bir dönüm noktasını oluşturduğunu kaydetti.
     Demokrasinin, siyasal çoğulculuğun ve insan haklarına saygı bilincinin yükseltilmesinin vazgeçilmez unsuru olan basın özgürlüğü yönündeki sürecin sansürün kaldırılmasıyla işlemeye başladığını vurgulayan Ellibeş, şunları kaydetti:
     Bu itibarla, sansürün kaldırılması gerçekten bir bayram günü olarak kutlanmalıdır. Basınımız Cumhuriyetin kazanımlarının ve demokratik değerlerin kökleştirilmesinde ve ulusal dayanışma bilincimizin hep canlı tutulmasında üzerine düşen görev ve sorumluluğu övgüye değer bir sebatla yerine getirmiştir. Kuşkusuz, bu bayram gününde hatırlanması gereken bir nokta, basının görevinin mesleğin çağdaş kural ve kıstaslarına titizlikle uyularak yerine getirilmesi gereğinin, kamuoyunda oluşturulan kanaatlerin toplumsal yaşamımızda giderek daha belirleyici bir ağırlık kazandığı günümüzde basınımıza artan bir sorumluluk yüklediğidir. Basın mensuplarımızın bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar temenni ediyorum.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER