25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddetle

25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü -Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile Nilüfer ilçesine bağlı Unçukuru köyü mevkisinde Sevgi Ormanı oluşturdu (Fotoğraflı


BURSA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile 25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, Nilüfer ilçesine bağlı Unçukuru köyü mevkisinde Sevgi Ormanı oluşturdu.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, Şiddete hayır, sevgiye evet sloganıyla yola çıkarak bir Sevgi Ormanı oluşturmak istediklerinin söyledi.
     Bursa Orman Bölge Müdürlüğümü ile bir çalışma yaptıklarını belirten Özkul, (Her şey sevgiyle yeşerir ve çözümlenir) dedik ve bunu sevgi ormanımızla göstermek istedik. Bugün burada olan kadınlarımız da seve seve bu çalışmada yer alacaklarını belirttiler ve gördüğünüz gibi herkes kazmayı, küreği alıp buraya geldi dedi.
     Özkul, Orman Bölge Müdürlüğü ile daha önce de çocuklar ve yaşlılar için ağaçlandırma çalışması yaptıklarını hatırlatarak, Bu yüzden Orman Bölge Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Kadın annedir, merhamet ve sevgi doludur. Asla ve asla hiçbir canlıya şiddet uygulanmaması gerektiği gibi kadına da uygulanmamalıdır. Onun için merhamet duygularının yeşereceği, sevgiyle büyüyeceği bu toprağı ve ağaçları bize verdiler. Biz de bu toprağa ve bu fidanlara gönlümüzü vereceğiz diye konuştu.
     Bursa Orman İşletme Müdürü Muhammet Ali Akaç da günün anlam ve önemine dikkati çekerek, Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Gününde bu çalışmayı Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ile paydaş olarak gerçekleştirdikleri için son derece mutlu olduklarını ifade etti.
     Akaç, ağaçlandırma yapılan alanın bir gençleştirme sahası olduğunu belirterek, Bu sahada 111 bin fidan dikilecek. Sizin sevgi ve emeğinizle başlatacağınız bu süreci biz yine kadın çalışanlarımızla tamamlayacağız. Kadınsız ormancılık da kesinlikle yok. Kadın her yerde var. Kadın başımızın tacı, sevginin temelidir dedi.
     Fidan dikim törenine, il müdürlüklerinin çalışanları ile kadın derneklerinin üyeleri de katıldı.
    
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddetle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER