27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü -Muğla Belediye Başkanı Gürün: -Yaşadığımız topraklar antik tiyatroları barındıran, meddahlara, orta oyunlarına, Hacivatlara, Karagözlere ev sahipliği yapan zengin bir kültür geçmişine sahip


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, yaşanılan toprakların antik tiyatrolarına meddahlara, orta oyunlarına, Hacivatlara, Karagözlere ev sahipliği yapan zengin bir kültür geçmişine sahip olduğunu belirtti.
     Gürün, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, düşünen, sorgulayan, ötekileştirmeden farklı olana saygı duyan bir zihniyetin oluşturulmasında, insanlık tarihi kadar eski olan tiyatronun geçmişte olduğu gibi gelecekte de üzerine düşen görevi yapacağını ifade etti.
     Muğla Belediyesi olarak her sanat dalını ayrı ayrı önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Gürün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Yaşadığımız topraklar antik tiyatroları barındıran, meddahlara, orta oyunlarına, Hacivatlara, Karagözlere ev sahipliği yapan zengin bir kültür geçmişine sahiptir. Teknolojik gelişmelere rağmen farklı görüşlerin, kültürlerin, inançların birbirini anlamasını, insanın kendini tanımasını sağlayan tiyatro, tüm bu kültürel mirasın aynasıdır.
     Sanata ve sanatçıya verilen önemin tarihlerle sınırlı kalmamasını dileyen Gürün, tiyatroya emek veren tüm sanatçıların ve sanatseverlerin Dünya Tiyatrolar Gününü kutladı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER