28 Şubat süreci

28 Şubat süreci -AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aydın: Milletin iradesine zincir vurulma çabaları beyhudedir


GÜMÜŞHANE (A.A) - AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, milletin iradesine zincir vurulma çabalarının beyhude olduğunu belirtti.
     Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat süreci ile milletin sırtına yüklenen maddi ve manevi yüklerin tarifinin mümkün olmadığını, maddi yükü katrilyonlar ile ifade edilen sürecin, manevi tahribatının vicdanları sızlatan bir kambur olarak kalmaması için AK Parti hükümetlerinin yoğun çaba sarf ettiğini ifade etti.
     AK Partinin, darbe ve darbecilerin millet ile yüzleşmesine olan inancı çerçevesinde yürütmüş olduğu çalışmalar kapsamında ve her şeyin kamuoyu ile millet ile paylaşılması gerektiği düşüncesiyle kurulmuş olan TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonunun da bunların en önemli göstergesi olduğunu kaydeden Aydın, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Milletin ve ülkenin gelişmesi, büyümesi için gerçek demokrasinin tam anlamı ile vücut bulması için ömürlerini vakfetmiş değerli siyaset adamlarının yok edilmeye çalışılması dün olduğu gibi bugün de kabul edilebilir bir durum değildir. Milletin evlatları olan Adnan Menderesin idamı, Necmettin Erbakanın ve dönemin siyasetçilerinin yaşadıkları milletin gönül defterinde haklı yerlerini almıştır. 28 Şubat sürecinde siyasetçiler mahkeme kapılarında süründürülmüş, yargı siyasallaşmış, öğrenciler üniversite kapılarında ağlatılmış, vatandaşlarımız inançları nedeniyle fişlenmiş, bütün bunlar olurken birileri de milletin alın terini bankalar vasıtasıyla hortumlamıştır. 28 Şubat süreci ile milletin iradesi yok sayılmaya çalışılmış, iradenin temsilcisi meclis ve hükümetin görevini yapması engellenmeye çalışılmıştır. Sırtını tanklara dayayanlar namlularını milletin iradesine doğrultmuştur. Milli iradeyi yok sayanlar irtica brifinglerinde konu mankenliği yapmışlardır. Ancak görülmüştür ki, milletin iradesine zincir vurulma çabaları beyhudedir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER