3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ata: -Önemli olan bedensel engelleri değil, zihinsel engelleri ortadan kaldırmaktır


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata, bedensel engelleri değil, zihinsel engelleri ortadan kaldırmanın önemli olduğunu bildirdi.
     Ata, yaptığı yazılı açıklamada, engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı.
     İlk kez AK Parti iktidarında çıkan 5378 Sayılı Özürlüler Kanunu ile özürlülerin hayatının büyük oranda kolaylaştığını ifade eden Ata, şunları kaydetti:
     Toplumun ayrılmaz parçası olan engellilerin yaşam kalitelerini yükseltmek için istihdam, özel eğitim, özlük haklarında iyileştirme gibi imkanların sağlanması, ortak yaşam alanlarının engellilerin kullanabilecekleri şekilde düzenlenmesi büyük önem taşımaktadır. Engelli vatandaşlarımız, kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan, herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini bizzat ispat etmektedirler. Onlar, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar. Önemli olan bedensel engelleri değil, zihinsel engelleri ortadan kaldırmaktır. Yaşamın her alanında engellilerimizin onurlu yaşam mücadelesinde yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER