3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -AK Parti Eskişehir Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Karahallı: AK Parti olarak engellilerimizin toplumun içerisinde yer almalarını engelleyecek bütün engelleri kaldırdık


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Cengiz Karahallı, AK Partinin engellilerin toplumun içerisinde yer almalarını engelleyecek bütün engelleri kaldırdığını bildirdi.
     AK Parti Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi de olan Karahallı, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti olarak temel politikalar belirleyerek engellilerinin ve ailelerinin talep ve beklentilerini bütün ülkeye yaydıklarını kaydetti.
     Engellilerin ve ailelerinin artık Türkiyenin geçmiş günlerine dönmeyeceğini çok iyi bildiğini ifade eden Karahallı, şunları belirtti:
     1 Temmuz 2005te Meclis Genel Kurulunda kabul edilen 7 Temmuz 2005 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Engelliler Kanunu toplum tarafından ve bizler için devrim sayılacak yasa ve kanunlar hak olarak verilmiştir. Eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan iş hayatına kadar birçok değişiklik ve yenilikler getirmiştir. İlk defa hükümetimiz tarafından bu yasanın çıkarılmış olması bizlere nasip olmuştur. AK Parti hükümeti halkının teveccühü ve desteğiyle göreve geldiği günden itibaren engellilerin ve ailelerinin her zaman yanlarında oldu. AK Parti olarak engellilerimizin toplumun içerisinde yer almalarını engelleyecek bütün engelleri kaldırdık.
     Engellilerimiz günlük hayatımızın içinde fiziken var oldukça engelli farkındalığımız artacak. İstihdamla, engellilerimizin hizmet alacakları yere güvenli ve bağımsız olarak gidebilmesi için gerekli altyapının hizmet verebilmesi ve oluşturulması yerel siyasetçilerin başlıca görevidir. Bir şehrin Avrupa kenti olabilmesi için o şehirde yaşayan engellilerin o şehri kullanabilmesiyle doğru orantılıdır. Bizleri gören, görebilen ve bizleri gönülden seven, kendi yerine koyan yerel siyasetçiler bu şehre ne zaman gelecek.
    
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER