3 Aralık Engelliler Günü

3 Aralık Engelliler Günü -AK Parti Malatya Milletvekili Şahin ve CHP Malatya Milletvekili Ağbaba mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.
     Şahin, mesajında, engelli vatandaşların, kimseye ihtiyaç duymadan toplumsal hayata katılmalarını sağlamak için yürütülen çalışmalara dikkat çekti. Dünyadaki her sağlıklı insanın engelli adayı olduğunu anımsatan Şahin, şunları ifade etti:
     Engellilerin normal bir hayat sürmesi ancak toplumsal duyarlılık oluşturulmasıyla mümkün olacaktır. AK Parti hükümetleri döneminde engelli vatandaşlarımızla ilgili birçok yasal düzenleme yapılarak bu alandaki birikmiş problemlerin çözümü için nitelikli çalışmalar yapılmıştır. Bu düzenlemelerle engellilerin eğitimi, sosyal hayata entegrasyonu, barınması, istihdamı için pek çok imkan sağlanmıştır.
     Şahin, bütün engellilerin Engelliler Gününü kutladı.
    
     -CHP Malatya Milletvekili Ağbabanın mesajı-
    
     Ağbaba da engellilerin sadece bir gün hatırlanmasının doğru olmadığına belirtti. Bir ülkenin gelişmişliğinin dezavantajlı gruplarına gösterdiği saygı ve onların hayatlarını kolaylaştırıcı unsurları hayata geçirmesiyle ölçüldüğünü ifade eden Ağbaba, Türkiyede engellilerin hala sıkıntıda olduğunu savundu.
     Ağbaba, engellilere ve onların fedakar ailelerine sağlık ve esenlik diledi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 3 Aralık Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER