3 çocuklu çift, 3 kardeşe de

3 çocuklu çift, 3 kardeşe de "koruyucu aile" oldu -Tokatın Turhal ilçesinde 3 çocuğu bulunan bir çift, anneleri öldükten sonra yuvada kalan 3 kardeşe "Koruyucu Aile Uygulaması" kapsamında sahip çıktı -Çift, 6 çocukla yaşamını sürdür


TOKAT (A.A) - Tokatın Turhal ilçesinde 3 çocuk sahibi bir çift, annelerinin ölümünün ardından yuvada kalan 3 kardeşe koruyucu aile oldu.
     Muhammet (43) ve Gülay (39) Duran çifti, annelerinin ölümünün ardından yakınları tarafından Turhaldaki çocuk yuvasına teslim edilen Tuba (10), Ramazan (8) ve Murat K. (4) adlı 3 kardeşe "Koruyucu Aile Uygulaması" kapsamında sahip çıktı.
     Çift, ilçedeki evinde 6 çocukla yaşamını sürdürüyor. Muhammet Duran, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kalabalık bir ailede büyüdüğünü söyledi.
     Büyük kızı Mervenin lise son, ortanca çocuğu Rümeysanın dokuzuncu, oğlu Salihin ise bu yıl üçüncü sınıfa gittiğini ifade eden Duran, "Çocuklar okula gidince ev ıssız kalıyor. Ben çocuk sesine alışkınım. Evde çocuk olmayınca içim bunaldı. Eşimle konuştuk, evimize ses olacak bir çocuk istedik" diye konuştu.
     "Koruyucu Aile Uygulaması"ndan faydalanmak için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne müracaat ettiklerini belirten Duran, şunları söyledi:
     "Kurum, başvurumuza olumlu cevap verdi. Sonrasında, eğer eviniz ve sağlığınız uygunsa size iki evladımızı teslim edelim dediler. Eşimle istişare ettik. Eşim zaten benim işim bu, yıllardır severek çocuk baktım, seve seve yine bakarım dedi. Bunun üzerine iki çocuk almayı kabul ettiğimizi bildirdik. Kurum yetkilileri, yurtta kalan üç kardeş olduğunu, ikisini bize, birini de başka aileye vereceklerini söyledi. Böyle bir olay yaşanmasına yüreğim elvermedi. Bunlar üç kardeşti ve üç kardeşin birbirinden ayrılmaması gerekirdi."
    
     -"Çocuklarımızın gelmesiyle evimiz yeniden şenlendi"-
    
     Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne 3 kardeşi birden almak istediklerini bildirdiklerini kaydeden Duran, "Yetkililer, evimizi inceledi ve koruyucu aile olarak üç çocuğa bakabileceğimize karar verdi. Üç yeni evladımızı alarak evimize getirdik. Bu çocuklarımızın gelmesiyle evimiz yeniden şenlendi" dedi.
     Çocuklarıyla 3 kardeşin kısa sürede kaynaştığını belirten Duran, "Öz çocuklarımızdan hiçbir farkları yok. Biz artık altı çocuklu bir aileyiz. Tuğba, Ramazan ve Murat, kısa sürede bize alıştı. Bizi çok seviyorlar. Bizler de onları çok seviyoruz. Bu çocuklara sahip çıkmak insanlık görevidir" diye konuştu.
     Gülay Duran ise "İlk günler çekingen haldeydiler fakat kısa sürede alıştılar, anne demeye başladılar. Onların diğer çocuklarımdan hiç farkı yok, yeni evlatlarımı da çok seviyorum. Onlarla vakit geçirmek çok hoşuma gidiyor" ifadesini kullandı.
    
     -Vali Taşkesenin görüşleri-
    
     Tokat Valisi Mustafa Taşkesen de 3 çocuğu bulunan çiftin yuvada kalan 3 kardeşe sahip çıkmasının sevindirici olduğunu söyledi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca bir süre önce hayata geçirilen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında kentte yürütülen çalışmalara değinen Taşkesen, Tokatın gönül elçisi sayısı bakımından ilk 20 il arasında yer aldığını belirtti.
     Taşkesen, "Proje öncesi ilimizde koruyucu ailemiz yoktu. Bu projenin başlamasıyla 11 çocuğumuz koruyucu aileye verildi. 96 ailenin ise koruyucu aile olması için incelemeler sürüyor" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 3 çocuklu çift, 3 kardeşe de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER