3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası

3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası -Türkiyeden 12 sporcunun katıldığı 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonasında Fransa, İspanya, Rusya, Avusturya, Hırvatistan ve İtalyadan toplam 40 sporcu mücadele ediyor -Küp Apnea yarışlarında mil


ANTALYA (A.A) - 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası Küp Apnea (denizde tek nefesle yatay dalış) yarışlarında milli sporcular Derya Can Pamuk, Özge Ergin Elalmış ve Sertan Aydın finale yükseldi.
     Dünya Sualtı Konfederasyonu (CMAS) ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen ve Kemer Phaselis koyunda yapılan 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonasının ilk gününde Küp Apnea yarışları elemeleri yapıldı.
     Yarışlarda Dinamik Apnea dalında serbest dalış dünya ikinciliği bulunan kadın milli sporcu Derya Can Pamuk, 136,51 metrelik dereceyle ilk 8de yer aldı. Türk milli takımından Özge Ergin Elalmış da 128,45 metrelik derecesiyle ilk 8de yer alarak finale yükseldi.
     Erkeklerde milli sporcu Sertan Aydının 160,11 metrelik derecesiyle ilk 8de yer aldığı şampiyonada, Hırvatistan takımından Velyano Zanki 170 metre ile ilk sırayı aldı. Zankiyi takım arkadaşı Goran Çolak 160,55 metrelik dereceyle takip etti.
     Türkiyenin 6 erkek, 6 kadın olmak üzere toplam 12 sporcu ile mücadele ettiği Avrupa Şampiyonasında Fransa, İspanya, Rusya, Avusturya, Hırvatistan ve İtalyadan toplam 40 sporcu mücadele ediyor. Şampiyona, yarın yapılacak Küp Apnea yarışları final müsabakalarıyla devam edecek.
    
     -Küp Apnea-
    
     Her köşesinin uzunlukları 15 metre, çevresi 60 metre olan ve denizin 10 metre altında kurulan platformda, tek nefes ile 10 metreye dalınarak dip performansı değerlendiriliyor. Sporcular, yarışmada bu platformun çevresinde tur atıyor, daha sonra su yüzeyine çıkıyor. Hakeme dokunulmasıyla performans son buluyor.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER