4. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik

4. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması -İmam hatip liseleri arasında düzenlenen 4. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmasında, Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi, Arapça ve hitabet dallarında bölge birincisi oldu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Aydında, imam hatip liseleri arasında düzenlenen 4. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmasında, Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi, Arapça ve hitabet dallarında bölge birincisi oldu.
     Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Denizli, Burdur, Isparta, İzmir, Manisa, Muğla, Kütahya ve Uşakın imam hatip liselerinin birincileri, 4. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmasında bölge birincisi olabilmek için yarıştı. Yarışmada, Afyonkarahisarlı öğrenciler, bölge birincisi oldu.
     Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Selvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun, uzun süre sonra bir bölge yarışmasından başarıyla döndüğünü, bunun da mutluluk verici olduğunu söyledi. Başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Selvi, "Okulumuzdaki öğretmen ve öğrencilerimiz arasında güzel bir birliktelik var. Bu da başarı getiriyor. Başarılarımızı, Konyada gerçekleştirilecek finalde de devam ettireceğimize inanıyorum" dedi.
     Aydında düzenlenen 4. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmasının Arapça dalında Rumeysa Akar, Hüsna Aksoy, Rahime Savaş, ve Velit Basatinin, hitabet dalında ise Cavit Hondinin birinci olduğu belirtildi.
     Şiir dalında ise Bolvadin İmam Hatip Lisesinin birincilik elde ettiği kaydedildi.
     Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmasının Türkiye finalinin 17-18 Mayısta Konyada düzenleneceği bildirildi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 4. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER