6 ildeki KCK operasyonu

6 ildeki KCK operasyonu -Mersin merkezli 6 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 38 zanlı, adliyeye sevk edildi


MERSİN (A.A) - Mersin merkezli 6 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 38 kişi, Mersinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adana Adliyesine sevk edildi.
     Mersinin yanı sıra Adana, Diyarbakır, Batman, Tunceli ve Mardinde 25 Eylülde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 12si kadın 38 zanlı, Emniyet Müdürlüğündeki sorgu ve işlemlerinin ardından Mersin Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.
     BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu, eski il başkanı Cihan Yılmaz, BDP Mersin İl Eş Başkanı Aynur Aşan ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdinin de aralarında bulunduğu zanlılar, daha sonra haklarında hazırlanan evraklarla Adana Bölge Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi.
     Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 25 Eylül sabahı, kent merkezinin yanı sıra Adana, Diyarbakır, Batman, Tunceli ve Mardinde daha önceden belirlenen adreslere baskın düzenlemiş ve 38 kişiyi gözaltına almıştı. Zanlıların, Mersin başta olmak üzere bazı büyükşehirlerde TSKnın terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonları protesto etmek adı altında provokasyonel eylem hazırlığında oldukları, bazı zanlıların Mersinde düzenlenen izinsiz gösterilere eleman temin ettikleri öne sürülmüştü.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 6 ildeki KCK operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER