68. Gerede Esentepe Yağlı Güreşleri başladı

68. Gerede Esentepe Yağlı Güreşleri başladı (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Bu yıl 68incisi düzenlenen Gerede Esentepe Yağlı Güreşleri başladı.
     Bolunun Gerede ilçesindeki Esentepe Er Meydanında düzenlenen ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın da katıldığı etkinlikte, AA muhabirine açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Baygın, Esentepe Er Meydanında 68 yıldır yağlı pehlivan güreşleri organizasyonunun yapıldığını belirterek, bu organizasyonların ata sporu olan yağlı güreşleri unutturmamak amaçlı devam ettirdiklerini söyledi.
     Yağlı güreşlerin gelecek nesillere taşınması ve sevdirilmesi gerektiğini anlatan Baygın, Türkiyede bu kadar uzun süre yağlı güreşler yapılan organizasyonların sayısının çok fazla olmadığını söyledi.
     Baygın, Kırkpınar, Elmalı ve Karamürsel gibi yerlerin dışında Gerede Esentepe Yağlı Güreşlerinin de son derece önemli bir organizasyon olduğunu dile getirerek, organizasyonun Türkiye Güreş Federasyonu tarafından desteklendiğini ifade etti.
     Organizasyonun sorumlusunun eski milli güreşçi ve Kırkpınar Başpehlivanı olan Baki Sudakap olduğunu belirten Baygın, burada 14 kategoride yarışacak 250ye yakın sporcunun bulunduğunu bildirdi.
     Eski milli güreşçi ve Kırkpınar Başpehlivanı Baki Sudakap ise Esentepe Er Meydanının güreşlere çok elverişli olduğunu ve katılımın hayli fazla olduğunu anlatarak, organizasyona katılan 250ye yakın sporcunun 14 kategoride mücadele edeceğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 68. Gerede Esentepe Yağlı Güreşleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER