7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve

7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve Sosyal Güvenlik Haftası


HATAY (A.A) - Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sağlığın insanların mutlu ve rahat bir yaşam sürmesinin en önemli unsuru olduğunu bildirdi.
     Savaş, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, bireylerin yaşamında vazgeçemeyecekleri en önemli hizmet ve temel hakkın yaşama hakkı, yaşamın devamında ise, sağlık ve sağlıklı olmanın en önemli durum olarak ortaya çıktığını ifade etti.
     Sağlığın, bireysel bir konu olarak değil, tüm toplumu ilgilendiren bir konu olduğunu vurgulayan Savaş, şunları kaydetti:
     Etkin, hızlı ve kaliteli bir sağlık sistemi nitelikli bir toplum oluşturmanın en önemli faktörü olarak görülmektedir. Bir ülke için sağlık hizmetlerinde ulaşılan nokta, o ülkenin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biridir. Son yıllarda ülkemizde de çağdaş bir sağlık sistemine doğru geçilmektedir. Ülkemizde ve dünyada sağlığın ve sağlık personelinin öneminin anlaşılması amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Sağlık Örgütü 7 Nisanı Dünya Sağlık Günü bunu izleyen 7-13 Nisan tarihleri arasındaki haftayı da Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası olarak kabul etmiştir. Tüm vatandaşlarımızın Dünya Sağlık Günü ve Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftasını içtenlikle kutluyor, aileleri ve yakınları ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER