8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Kırklareli Valisi Yaman: -Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını, sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını, sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olamayacağını bildirdi.
     Vali Yaman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınlar gününün tüm dünyada olduğu gibi Türkiyede de huzurlu ve güvenli yaşama özlemleri ile eşitlik isteklerini dile getirdikleri bir gün olarak kutlandığını belirtti.
     Tarih boyunca Türk kadınının sosyal ve kültürel hayatın odağında yer aldığını ifade eden Yaman, şunları kaydetti:
     Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte, kadınlarımız gelişmiş ülkelerin kadınlarının sahip olduğu tüm hak ve hürriyetlere ulaşmışlardır. Evinde anne, iş yerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan cefakar kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır. Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Her türlü ayrımcılığın sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı bir dünya temennisiyle, başta şehit ve gazi anneleri, eşleri olmak üzere bütün kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER