8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Ardahan Müftüsü Akın: Kadın kardeşlerimizi cuma namazlarına bekliyoruz


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Müftüsü Galip Akın, kadın kardeşlerimizi cuma namazlarına bekliyoruz dedi.
     Ardahan Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Ardahan Müftüsü Galip Akın, kadınların İslam dininde önemli rollerinin olduğuna dikkat çekerek, Kadın kardeşlerimizi cuma namazlarına bekliyoruz dedi.
     Yarın ki, Cuma namazında okunacak hutbenin konusunun kadına şiddet olacağını ifade eden Akın, şunları söyledi:
     Yarın ki cuma namazındaki hutbemizin konusu, kadına şiddet olacaktır. Hutbemiz sırasında kadına şiddeti işleyeceğiz. Ne gariptir ki, kadınlarımız cuma namazlarına gelemiyor. Cuma namazlarında kadın kardeşlerimizi görmek istiyoruz. Fakat, maalesef şartlar müsait değil, deniliyor. Bayan kardeşlerimizin cuma namazına geleceği, hutbeyi dinleyeceği günleri özlüyoruz ve bekliyoruz. Bu bir inanç hakkıdır.
     Akın, insanlığı bedevilikten medeniyete çıkaran alemlere rahmet Peygamber Efendimizin kadını bir kristale benzettiğini, dolayısıyla onun kadına verdiği değerin çok büyük olduğuna işaret etti.
     Vaiz Emine Gündüz ise, İslamda Kadının Onuru ve Değeri konulu bir konuşma yaptı.
     Gündüz, Bir dönemler kadının hiç değeri yokken, İslamla kadın hak ettiği değere kavuşmuş oldu. İslamla kadının değeri, onuru yerine geldi. Efendimiz, kadınlar için verilmesi gereken en yüksek değeri kadına vermiştir dedi.
     Program, Kur-anı Kerimin okunması ve Ardahan Müftülüğü Bayan İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle progam son buldu.
     Programa katılan Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlunun eşi Nilgün Azizoğlu, programın önemli olduğunu belirterek katkı sunanlara teşekkür etti.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER