9. Uluslararası Beyşehir Göl Festivali

9. Uluslararası Beyşehir Göl Festivali -Konyanın Beyşehir ilçesinde düzenlenen festival kapsamında rahvan at yarışları yapıldı


KONYA (A.A) - Konyanın Beyşehir ilçesinde bu yıl 9uncusu düzenlenen Beyşehir Göl Festivali kapsamında, rahvan at yarışları yapıldı.
     Soğla bölgesindeki pistte düzenlenen rahvan at yarışlarına Arap ve İngiliz atları da katıldı. Yarışlar küçük ve büyük orta, küçük ve büyük deste, baş altı ve baş kategorilerinde olmak üzere toplam 10 ayrı kategoride gerçekleştirildi. Yarışta bir binici atından düşerek yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Koşarak alandan uzaklaşan atın peşinden çok sayıda kişinin koşması ilginç görüntüler oluşturdu.
     Yarışlarda baş kategorisinde birinciliği Dorubey isimli atıyla Serik bölgesinden İzzet Kirlioğlu, ikinciliği Kısmet adlı atıyla Ankara bölgesinden Ekrem Demir, üçüncülüğü ise Volta isimli atıyla Kuşadası bölgesinden Akın İpekçi elde etti.
     Yarışları, AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, Sadıkhacı Belde Belediye Başkanı Şakir Özel ve çok sayıda vatandaş izledi.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber 9. Uluslararası Beyşehir Göl Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER