AK Parti Eskişehir İl Kongresi

AK Parti Eskişehir İl Kongresi -Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (4) -Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiyeyi bir bütün olarak kucaklayacağız -Ayrım yapmayacağız, etnik ayrımcılığına, inanç ayrımcılığına, dil, d


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiyeyi bir bütün olarak kucaklayacağız. Ayrım yapmayacağız, etnik ayrımcılığına, inanç ayrımcılığına, dil, din, kültür, yaşam tarzı ayrımcılığına asla prim vermeyeceğiz, fırsat da tanımayacağız dedi.
     Erdoğan, partisinin Atatürk Stadyumunda düzenlenen Eskişehir 4. Olağan İl Kongresinde, Türkiyenin aydınlık geleceğine bir daha kilit vurulamayacağını belirterek, çünkü bu kilitlerin kırıldığını, araladıkları kapıdan, açtıkları yoldan gençlerin ilerleyeceğini, çocukların yürüyeceğini söyledi.
     Arif Nihat Asyanın, Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan dediğini anımsatan Erdoğan, bu nedenler gençlerin mesuliyetlerinin büyük olduğunu vurguladı.
     Darbelerin artık milletin ayağına pranga olmayacağını, demokrasinin artık bu ülkede Allahın izni, milletin ferasetiyle kesintiye uğramayacağını, haklar ve özgürlüklerin artık geri gitmeyeceğini, ülke ekonomisinin daralmayacağını, istikrarla büyümenin devam edeceğini, bu ülkenin barış, dostluk, kardeşlik, dayanışma mesajlarının her zaman egemen olarak varlığını sürdüreceğini dile getiren Erdoğan, bunun kıtaları aşacağını belirtti.
     Erdoğan, doğu, batı, kuzey ve güneyin kardeşlik içinde büyüyeceğini ve Türkiyeyi büyüteceğini, AK Parti olarak bunu başardıklarını ve bu süreci başlattıklarını, AK Partinin neferlerinin geleceğin temellerini bugünden attığını, aydınlık bir gelecek için taşları, temelleri bugünden en sağlam şekilde döşediklerini ifade etti.
     AK Parti teşkilatının daha yapacak çok işi olduğunu, katedecekleri uzun mesafeler bulunduğunu aktaran Erdoğan, Kardeşlerim az önce Aşık Veyselin ifadelerini söyledim. Ama Yunus Emreyi burada unutmam mümkün değil. Ne diyor Eskişehirli Yunus Emre, Bu yol uzaktır, menzili çoktur/ Geçiti yoktur, derin sular var/ Girdik bu yola aşk ile bile/ Gurbetlik ile bizi salan var. Gideceğiz gündüz gece. Menzile ulaşmak için gideceğiz. Geçit olmayan yerde geçitler açtık. Cumhuriyet tarihine bir bakın. Acaba bizim açtığımız kadar tüneller açılabilmiş mi- Dağları deldik. Ferhat gibi deldik. Çünkü biz aşıktık bu millete. Bu millet Şirin, biz Ferhat olduk. Onun için de millete ulaşmak için de dağları deldik diye konuştu
     Erdoğan, 79 sene içinde 6 bin 100 kilometre duble yol inşa edildiğini, kendilerinin ise 9,5 senede 15 bin 500 kilometre duble yol ile ilave yollar yaptıklarını vurgulayarak, laf değil, iş ürettiklerini, bugüne kadar bu yolda aşkla yürüdüklerini dile getirdi.
     Bu aziz millete efendilik etmeye değil, hizmetkar olmaya geliyoruz dediklerini ve hizmet ettiklerini belirten Erdoğan, sılayı gurbet yapacaklarını, gurbeti sılaya dönüştüreceklerini ve menzile ilerleyeceklerini bildirdi.
    
     -Kongre süreçleri-
    
     Erdoğan, Eskişehir İl Kongresi ile kongre süreçlerini tamamladıklarına, bir dönemi kapatıp yeni bir dönemi başlatacak olan genel merkez büyük kongresinin hazırlıklarına artık başlayacaklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Biz, biz kalarak değişeceğiz. Gençler, biz özümüze sadakatle değişeceğiz. Biz köklerimize itaatle dönüşeceğiz. Biz değişerek başkalaşmayacak, maziden aldığımız ilhamla atiyi inşa edeceğiz. AK Parti kökü derinlerde, kökü bu milletin ruh köküyle aynı yerde olan bir partidir. AK Parti, Selçuklunun mirasını taşıyan bir partidir. AK Parti, Osmanlı cihan devletinin ruhunu, misyonunu, mirasını taşıyan bir partidir. AK Parti, Türkiye Cumhuriyetinin ilkelerini yücelten, ideallerini büyüten bir partidir. AK Partinin, bu hareketin, bu davanın kökeninde Eskişehirli Şeyh Edebali var, Eskişehirli Hızır Bey var, bu davanın temelinde Eskişehirli Yunus Emre var, bu davanın ruh kökeninde Hazreti Mevlana var, Hazreti Ahmet Yesevi var, Ahmedi Hani var, Mehmet Akif var ve cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte Gazinin o aşkı, o heyecanı var. Biz AK Partiyi büyüteceğiz, Türkiyeyi büyüteceğiz ama nefsimizi küçülteceğiz. Biz düşmana kahhar olacak, dostumuza, kardeşimize şefkatle muamele edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiyeyi bir bütün olarak kucaklayacağız. Ayrım yapmayacağız, etnik ayrımcılığına, inanç ayrımcılığına, dil, din, kültür, yaşam tarzı ayrımcılığına asla prim vermeyeceğiz, fırsat da tanımayacağız. Herkesin yaşam tarzına saygı duyduk. Bundan sonra da aynı şekilde halkımın bütünü bizden emin olması gerektiğini, samimiyetle sabırla herkese anlatacağız. Değişeceğiz, değiştireceğiz. Tazeleyecek ve tazeleyeceğiz ama kökümüzden, aslımızdan, özümüzden asla ve asla kopmayacağız.
    
     -Kendimizi hesaba çekeceğiz-
    
     Parti teşkilatının tüm üyelerinden helallik isteyen Erdoğan, herkese hakkını helal ettiğini söyledi. Ramazanda iç muhasebesi yapacaklarını, ruhlarını bir kez daha tazeleyeceklerini, yenileneceklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, Ardından da büyük kongrede milletin önünde hesaba çekilmeden, kendimizi hesaba çekeceğiz dedi.
     Herkesin Ramazan-ı Şerifini tebrik eden Erdoğan, Ramazan-ı Şerifin tüm İslam coğrafyası için hayırlara, rahmete, mağfirete vesile olmasını diledi.
     Eskişehiri, 2103te Türk Dünyası Kültür başkenti yapmak için ilgili kurum, kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını sürdürdüğüne değinen Erdoğan, Türk dünyasının 2103te Eskişehirde birbiriyle kucaklaşacağını ifade etti.
     Eskişehirde, havacılık, savunma, elektronik, yazılım, sinema-televizyon gibi katma değeri yüksek yatırımları destekleyeceklerini dile getiren Erdoğan, yeni uygulamaya konulan teşvik paketinin Eskişehir için can suyu olacağını söyledi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni teşvik paketinde uzay, savunma ve bilişim gibi stratejik yatırımları, iline ve bölgesine bakmadan en üst düzeyde desteklediklerine işaret ederek, Eskişehirde stratejik sektörlerde yatırım yapacak şirketlerin arsa tahsisinden vergi indirimine, sigorta primi kolaylıklarından kredi kolaylıklarına kadar çok geniş imkanlarla destekleneceğini belirtti.
     Erdoğan, Eskişehire uluslararası standartlarda bir yüksek teknoloji üniversitesi için kurulması için hazırlıkların sürdüğünü, yasal prosedürün gelecek yasama dönemi içinde tamamlanacağını ifade etti.
     Mevcut stadyumun Eskişehire yakışmadığını vurgulayan Erdoğan, UEFA standartlarında stadyum için bu yıl bitmeden inşaata başlanacağına dikkati çekti. Erdoğan, 33 bin kişilik bu stadyum inşallah fevkalade bir hal olmazsa 2 yıl içinde tamamlanarak Eskişehirin hizmetine sunulacak dedi.
     Erdoğan, 2009da Eskişehir-Ankara hızlı tren projesinin hizmete alındığını anımsatarak, bugüne kadar bu hatta 6 milyon 100 bin kişinin yüksek hızlı tren (YHT) ile yolculuk yaptığını söyledi.
     Eskişehir-İstanbul YHT projesinde sona gelindiğini ifade eden Erdoğan, Eskişehirin YHT ile Bursa, Sivas, Erzincan, Erzurum, kars ve İzmire de bağlanacağını vurguladı.
     Erdoğan, Eskişehire Avrupanın en özgün YHT garının yapılacağını, garın nereye inşa edileceğini Eskişehirlilerin karar verdiğini dile getirerek, eski garın bulunduğu alana, tarihi yapıyı bozmadan yeni garın kurulacağını, Eskişehir yeraltı yüksek hızlı tren geçiş projesi tamamlanınca altgeçide, üstgeçide ve köprüye ihtiyaç kalmayacağını ifade etti.
     Eskişehirde 2002de 6 bin 68 olan yüksek öğrenim yurtları kapasitesinin bugün 7 bin 68e çıktığına işaret eden Erdoğan, Kredi Yurtlar Kurumunun bu yılki yatırım programında bin 500 kişilik yurt projesi bulunduğunu söyledi.
     Eskişehirde tamamlanan çeşitli projeler hakkında bilgi veren Erdoğan, Eskişehirin İzmire otoyolla da bağlanacağını belirtti.
     Başbakan Erdoğan, 2014te Eskişehirin tüm mülki sınırlarının büyükşehir olacağını dile getirerek, İstanbul nasıl büyükşehirse, Kocaeli nasıl bir büyükşehirse, Eskişehir de aynı şekilde bir büyükşehir olacak. Eskişehirin tümü büyükehir için oy kullanacak. Dolayısıyla sizleri şimdiden gayrete davet ediyorum. Koşacağız, çalışacağız ve Eskişehirin ilk büyükşehir belediyesinin AK Parti ile startını vereceğiz diye konuştu.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Adem Kadam - Duygu Can - Fatma Can
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber AK Parti Eskişehir İl Kongresi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER