9. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu koşuldu

9. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu koşuldu -Erkeklerde Kenyalı Moses Too, kadınlarda ise İstanbul Kasımpaşadan Ümmü Kiraz birinci oldu


MERSİN (A.A) - Tarsus Belediyesi ile Amerikan Koleji ve Sağlık Eğitim Vakfı (SEV) tarafından bu yıl 9uncusu düzenlenen 21 kilometrelik Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu koşuldu. Erkeklerde Etiyopyalı Moses Too, kadınlarda ise İstanbul Kasımpaşadan Ümmü Kiraz birinci oldu.
     CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ve Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufanın Kültür ve Sanat Sokağında start verdiği yarı maratonda, sporcular 21 kilometre koşarken, 5 bin kişinin katıldığı halk koşusunda ise 5 kilometre yol katedildi.
     Seçer, etkinlikte yaptığı konuşmada, Uluslararası Tarsus Yarı Maratonunun kentin tanıtımına önemli katkı sağladığını belirterek, Tarsusun uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti.
     Tarsusun, geçmişi uzun yıllara dayanan maratonla buluşmasının, tanıtım açısından önemini vurgulayan Seçer, bununla yetinmeyerek daha farklı organizasyonların da düzenlemesi gerektiğini dile getirdi.
     Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan ise maratonun, Tarsusu tanıtma hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü belirterek, Bir kez daha yerli ve yabancı sporcuları böyle bir etkinlikte buluşturduğumuz ve ilçemizin tanıtımına katkı sağladığımız için mutluyuz dedi.
    
     -Ümmü Kiraz birinci oldu-
    
     18 ülkeden 118i yabancı, bin 350 sporcunun katıldığı yarışmada, erkeklerde Kenyalı Moses Too 1.03.56lık derecesiyle, kadınlarda ise İstanbul Kasımpaşadan Ümmü Kiraz 1.12.56lık derecesiyle rakiplerini geride bırakarak birinciliği kazandılar.
     Erkeklerde 2nciliği Etiyopyadan 1.04.13lük dereceyle Wabi Gaydabi Teftiye, 3üncülüğü Azarbeycandan 1.04.27lik dereceyle Aliyev Tilahun elde etti.
     Kadınlarda ise 2nciliği Etiyopyalı Zinash Hayile Tola 1.15.40lık dereceyle alırken, 3üncülüğü 1.16.09luk dereceyle Kenyalı Jascor Jemutai elde etti.
     Yarışmada birincilere 3 bin, 2ncilere bin 500, 3üncülere ise bin dolar para ödülü verilecek.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Basir Gülüm / Ali Güreli
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber 9. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu koşuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER