9. Yenice Barış ve Kültür Festivali

9. Yenice Barış ve Kültür Festivali -Yenicede Barış Güvercinleri uçuruldu


MERSİN (A.A) - Tarsusa bağlı Yenice beldesinde, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bu yıl 9. düzenlenen Barış ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında, gökyüzüne barış güvercinleri uçuruldu.
     Belediye binası önünden başlayan kortej yürüyüşüne CHP Mersin milletvekilleri Vahap Seçer ve Aytuğ Atıcı, CHP İstanbul Milletvekili Sebahat Akkiraz, Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, Atalar belediye Başkanı İsa Yıldız, CHP Tarsus ilçe Başkanı Mehmet Özel ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Cumhuriyet Alanında son bulan yürüyüşün ardından Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, Atatürk Anıtına çelenk koydu. Kuru burada yaptığı konuşmada, barışla özdeşleşmiş olan Yenicede Barış ve Kültür Festivalini yapmalarının kendilerini onurlandırdığını söyledi.
     Kuru, tüm dünyayı kana bulayan, 50 milyondan fazla insanın öldüğü, bir o kadar insanın yaralandığı, kültürlerin yok olduğu 2. Dünya Savaşının başlangıç gününün Birleşmiş Milletler tarafından dünya barış günü olarak ilan edildiğini hatırlattı.
     Milletvekili Vahap Seçer de, 2. Dünya Savaşında çok büyük acılar yaşandığını, savaşı çıkartan ve milyonlarca insanı öldüren, ardından timsah gözyaşları döken emperyalist güçlerin şimdilerde yeniden savaş çıkarmaktan kaçınmadığını savundu.
     Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, dünyada en çok kirletilen üç kelimenin başında barışın geldiğini ve bunu demokrasi ile özgürlüğün takip ettiğini belirterek, Barışın dili yoktur. Çünkü zaten barışın kendisi bir dildir, bir yoldur, özgürlüktür dedi.
     Kortej daha sonra İnönü-Churchill Barış Parkına kadar yürüdü ve burada barış meşalesi yakıldı.
     Katılımcılar, daha sonra gökyüzüne güvercin bıraktı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 9. Yenice Barış ve Kültür Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER