Türkçe konuşan girişimciler GSOyu ziyaret etti

Türkçe konuşan girişimciler GSOyu ziyaret etti -GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu: -Sizlerin de desteğiyle dünyanın hiç bir gümrük kapısı kalmaksızın ihracat yapmak ana hedefimiz


GAZİANTEP (A.A) - TOBBun 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Türkiyeye gelen 25 ülkeden 40a yakın girişimci, Gaziantep Sanayi Odasını (GSO) ziyaret etti.
     GSO Başkanı Adil Konukoğlu, konuklarına Gaziantepin ekonomik yapısıyla ilgili bilgi verdi. Gaziantepin Anadolunun en eski yerleşim merkezlerinden biri olduğunu ve kentteki sanayileşmenin çok eskilere dayandığını, sanayileşmenin kentin dört bir yanına yayıldığını anlatan Konukoğlu, şöyle konuştu:
     150 binin üzerinde çalışanımız var. İhracatımızın yüzde 97sini sanayi ürünleri oluşturuyor. İhraç ettiğimiz ürünleri tekstil, gıda ve makine imalat sanayi olarak 3 ana başlık altında toplayabiliriz. 2023 yılında hedefimiz 30 milyar dolar ihracat gerçekleştirmek. Sizlerin de desteğiyle dünyanın hiç bir gümrük kapısı kalmaksızın ihracat yapmak, ana hedefimiz. İnşallah bunu da el birliğiyle yapacağımız kanaatindeyim.
     Heyet Başkanı Veli Kaya da gelişmelerin iyi gitmesine rağmen özellikle asgari ücret gibi bazı konularda Türkiyenin geride olduğunu savundu.
     Konukoğlu da Kayanın sözleri üzerine, Türkiyenin 1923 yılından bu yana çok mesafe katettiğini vurguladı. 30 yıl önce Gaziantepte çok az sayıda bilinen marka olmasına rağmen bugün en az 50 marka olduğunu ifade eden Konukoğlu, Bu markalar her geçen gün çoğalıyor. Gaziantep olarak bugün dünya halı ihracatının yüzde 8ini elimizde bulunduruyoruz. Dünya halı ticaretinin merkezi olma yolundayız. Halı sektöründe markalarımız ön plana çıkmaya başladı. Her şey adım adım diye konuştu.
     Konukoğlu, Gaziantep olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını da ifade ederek, İster sizlerin, ister bizim, isterse de başka ülkede birlikte yatırım yapalım. Biz her konuya açığız. Tabii ki GSO Başkanı olarak benim gönlümde yatan aslan, sizleri Gaziantepte yatırım yapmaya davet etmektir diye konuştu.
     Konuşmaların ardından konuk ülke temsilcileri, GSO Başkanı Adil Konukoğluna yöresel hediyeler verdi.
     Konukoğlu da ziyaret anısına Heyet Başkanı Veli Kayaya yöresel bakır işlemeli tabak hediye etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Türkçe konuşan girişimciler GSOyu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER