AA çalışanlarının eşlerinden Suriyeliler için kermes

AA çalışanlarının eşlerinden Suriyeliler için kermes -Anadolu Ajansı çalışanlarının eşleri, Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında 1 ve 2 Martta kermes düzenleyecek -Suriyede yaşanan trajedinin ma


GİRESUN (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) çalışanlarının eşleri, Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında kermes düzenleyecek.
     Suriyede yaşananların mağduru halka yardım amacıyla hazırlanacak kermes, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kızılaydaki Basın Merkezi Sergi Salonunda 1 ve 2 Martta açılacak.
     AAnın yurt içi ve yurt dışında görev yapan personelinin eşlerinin katkılarıyla düzenlenecek kermeste, gıda başta olmak üzere el emeği ürünler satışa sunulacak.
     Kermeste, Çorumdan leblebi, Malatyadan kayısı kurusu, Amasyadan elma, Vandan ceviz ve bal, Denizli ve Bursadan tekstil, Manisadan mesir macunu gibi yöresel ürünlerin yanı sıra giyecek, hediyelikler ve kırtasiye malzemeleri satılacak.
     Bakan ve milletvekili eşleri de kermese davet edilecek.
     Kermesten elde edilecek gelir, Suriyeliler için Başbakanlık tarafından oluşturulan hesaba aktarılacak.
    
     -Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası-
    
     Kampanya, Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı başta olmak üzere Hak-İş, Memur-Sen, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği, Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Yardımeli Derneği, Kimse Yok Mu, İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneğinin de aralarında bulunduğu 200e yakın sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlendi.
     Türkçe, İngilizce ve Arapça yayın yapan, www.suriyeicinbirekmek.com ve www.breadforsyria.com internet adreslerinde bir araya gelen sivil toplum örgütleri, ortak afiş ve televizyon filmleriyle yardım çağrısını bütün dünyaya duyuruyor.
     Sivil toplum kuruluşlarının, Suriyelilerin kış günlerinde yaşadığı dramı durdurmak için başlattığı kampanyada kullanılacak afiş ve filmler, isteyen herkes tarafından internet sitelerindeki kampanya materyalleri bölümünden indirilerek kullanılabiliyor.
     Kampanyaya katılmak isteyenler, sitede iletişim bilgileri bulunan katılımcı yardım kuruluşlardan diledikleri birini seçerek yardımlarını ulaştırabiliyor.
     Sitede ayrıca, bağışta bulunmak veya destek sağlamak isteyenlerin arayarak bilgi alabileceği çağrı merkezlerinin telefon numaraları da yer alıyor.
     Kampanya, sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook üzerinden de destekleniyor.
     Türkiye dışından sivil toplum kuruluşlarının da aktif desteğinin hedeflendiği kampanyanın uluslararası ayağı da Ocak ayında başlatılmıştı.
    
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber AA çalışanlarının eşlerinden Suriyeliler için kermes Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER