Adanada Sevgi ve Barış Paneli

Adanada Sevgi ve Barış Paneli -Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Geçmez: -Şu iyi bilinsinki biz asla inancımızdan vazgeçmeyeceğiz


ADANA (A.A) - Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Şu iyi bilinsinki biz asla inancımızdan vazgeçmeyeceğiz dedi.
     Geçmez, Akdeniz Vakfınca bir otelde düzenlenen, Sevgi ve Barış Panelinde, Ehlibeyt meselesinin insanın doğarken sahip olduğu değerlere sahip çıkma meselesi olduğunu belirtti.
     Hakkını dile getirenlerin bölücülükle suçlandığını savunan Geçmez, şunları kaydetti:
     Şu iyi bilinsinki biz asla inancımızdan vazgeçmeyeceğiz. Türkiyenin her tarafında çok acı olaylar yaşanıyor, çok sıkıntılar çekiliyor. Bu sıkıntılarda ehlibeyt dostlarının eli kana bulanmamıştır, bulanmayacaktır. Aleviler Gadir-i Hum Bayramı tatil edilsin dediğinde, Bu, İslamı böler diyen Diyanet İşleri Başkanına birilerinin bir şey demesi lazım. Herkesi Türk ve Sünni yapmaya çalışan Diyanet İşleri Başkanlığı kalktığında Türkiyede bulunan Sünniler ve Aleviler inançlarını daha doğru ve özgürce yaşayacaktır.
     Akdeniz Vakfı Başkanı Ali Topacık da Gadir-i Hum Bayramının içerdiği mesajlar itibarıyla çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
     CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcının da katıldığı etkinlikte panelistler sunum yaptı.
    
     Muhabir: Adana / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Adanada Sevgi ve Barış Paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER