Adanada Brezilyanın fahri konsolosluğu açıldı

Adanada Brezilyanın fahri konsolosluğu açıldı


ADANA (A.A) - Brezilyanın Adana Fahri Konsolosluğu törenle açıldı.
     Adana HiltonSA Otelde düzenlenen törende Brezilyanın Ankara Büyükelçisi Marcelo Jardim tarafından, armatör Gözde Demire fahri konsolosluk belgesini verdi.
     Jardim, yaptığı konuşmada, Demirin Brezilyayı çok iyi bildiğini belirterek, Bazı insanlar bu kadar genç bir bayanın, Brezilya gibi dünyanın altıncı büyük ekonomisine sahip bir ülkenin fahri konsolosu olarak nasıl atandığını sorabilir. Ama biz erkeklerin yoğunlukta olduğu dünyada hatalar yaptık ve şimdi bayanların sırası geldi dedi.
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da her iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için herkese büyük görevler düştüğünü belirterek, açılan fahri konsolosluğun da bu amaca katkı sağlayacağını söyledi.
     Adananın da Brezilya ile olan ilişkilerde önemli bir yeri olduğuna değinen Coş, Demire görevinde başarı diledi.
     Gözde Demir de bu göreve atanmasında Brezilyayı iyi tanımasının ve sevmesinin etkili olduğunu dile getirerek, Görevimde başarılı olmak istiyorum. Bunun için çok çalışacağım dedi.
     Törene AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Adanada Brezilyanın fahri konsolosluğu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER